HEM

OM TRÄFFEN

DELTAGARE

SPONSORER

PÄRLMÄSSA

KONTAKT

 

Välkommen som sponsor till Bead Lovers Meet!

Din sponsring hjälper oss att göra Bead Lovers Meet till en lyckad helg.

Du får möjligheten att marknadsföra ditt företag för ca 190 deltagare som har smyckestillverkning som intresse och som är på plats för att dela med sig av sina erfarenheter och få nya.


Kostnad för grundpaketet under jubileumsåret är 1 500 kronor exklusive moms. Kostnaden faktureras i samband med att vi får in din anmälan.


Vad får du som sponsor?

- Din logotyp i storlek 120 x 60 pixlar i högerspalten här på träffens hemsida med direktlänk till din sida. Din logotyp kommer synas på hemsidans alla sidor i den ordning som sponsorerna betalt sin sponsring. Logotypen läggs upp i samband med att den faktura vi skickar ut har betalats.

- Din logotyp (800 x 300 pixlar) och www-adress presenterat i A4-format på sponsorväggen som är i pärlsalen där alla deltagare sitter.

- Logotyp i det häfte alla deltagare får vid ankomst till träffen. I häftet finns all information kring träffen samlad.

- En egen sponsorvecka efter träffen där du kan rikta ett erbjudande till de som anmält sig till träffen. Du önskar själv vilken vecka och lägger till två reservveckor. Veckorna fördelas efter anmälningsordning. En sammanställning över kommande erbjudanden delas ut till deltagarna under träffen.

- Garanterad deltagarplats på träffen om du anmäler dig som sponsor och betalar sponsoravgiften innan den 31 oktober 2016.

- Mailadresser till alla deltagare som godkänner detta för att kunna lägga till dessa till ditt nyhetsbrevsutskick.

- I paketet ingår även en fraktavgift med DHL för ev sponsorgåvor. Denna skall utnyttjas senast 31 januari 2017.


Ansvar som sponsor

Som sponsor är du skyldig att skicka in logotyper enligt ovan för annonsplatserna.

Förutom detta kan du välja att, utöver grundpaket enligt ovan, sponsra med ytterligare något. Det går att sponsra goodiebag, utlottningspaket, tävling eller annat.

Goodiebag/Utlottningspaket

- En goodiebag är en samling av små gåvor från de sponsorer som valt att skänka en sådan. I samband med att deltagarna kommer till träffen får de de samlade goodiebagsgåvorna. Genom att ge deltagarna ett smakprov från din butik så kan du öka deras intresse för just ditt sortiment. Ett tips är att packa en gåva som speglar ditt utbud. Gåvan skall motsvara ett försäljningspris på ca 10 kronor/st och förpackas en och en tillsammans med visitkort eller annan information om din butik. Väljer du goodiebag sponsrar du med 200 gåvopåsar och dessa skall skickas in senast den 31 januari 2017 med DHL-paket enligt de instruktioner du får via mail i samband med att du anmält dig som sponsor.

ELLER

- Utlottningspaket är vad det låter som, paket som lottas ut bland deltagarna under träffen. Detta är ett alternativ till goodiebaggåva som innebär att du sponsrar med ett litet antal paket till ett försäljningsvärde av 400 kronor/st. Utlottningen kommer att ske "offentligt" och i samband med detta uppmärksammas just ditt företag. Väljer du utlottningspaket sponsrar du med 5 paket och dessa skall skickas in senast den 31 januari 2017 med DHL-paket enligt de instruktioner du får via mail i samband med att du anmält dig som sponsor.


Tävling

- Tävlingssponsring innebär att du sponsrar med priser till en tävling. Vi använder en fast prisplan vilket innebär att du sponsrar med 1:a till 3:e pris till ett försäljningsvärde av 500, 300 respektive 150 kronor. Du väljer själv om du vill sponsra med presentkort eller varupaket. I samband med anmälan får du gärna ange om du har särskilda önskemål om tema/tävlingsbeskrivning.

Under träffen 2017 finns några platser till "halv tävling" också där man väljer att dela tävling med annan sponsor och därmed sponsrar med halva beloppen ovan.

Dina vinster skall skickas in senast den 31 januari 2017 med DHL-paket enligt de instruktioner du får via mail i samband med att du anmält dig som sponsor.

Annat

- Om du vill sponsra på annat sätt än ovan går det bra att ange detta i anmälningsformuläret.
 

Krav på dig som sponsor

Vi vill ha en ärlig och bra pärlträff där allt går rätt till. Av denna anledning är ett grundkrav på dig som sponsor att du har registrerad näringsverksamhet och betalar de skatter som följer med detta om du är återförsäljare av nytt material eller att du driver hobbyverksamhet och deklarerar för detta. Genom att fylla i sponsoranmälan så intygar du detta.
 

Hjälp med att sprida information

Som arrangörer till Bead Lovers Meet är vi tacksamma för all hjälp vi kan få vad gäller att sprida information om träffen och den tillhörande pärlmässan. Som sponsor står det fritt att spara ner och använda de banners som finns. Dessa kan användas i såväl din butik som i nyhetsbrev. Det är också fullt tillåtet att skryta med att du sponsrar vår träff.

Våra banners för nedladdning hittar du HÄR. Länka till www.beadloversmeet.com


Butik på plats

Utöver själva pärlträffen, där deltagarna sitter och tillverkar smycken tillsammans, kommer även göras utrymme för ett antal butiker att ha fysisk försäljning. Butikerna har öppet stora delar av träffen för deltagarna att göra inköp. Utöver detta finns även avsatt tid för en pärlmässa, vilket innebär att allmänheten välkomnas till butikernas försäljning under lördagen.

Möjligheten att anmäla sig som butik på plats kommer vara öppen fram till och med den 1 december 2016. Vi har möjlighet att ta emot 6 butiker. Besked om vilka som fått butiksplats ges i slutet av december.

Är du som butik intresserad av att delta anmäler du ditt intresse på sponsoranmälan så kommer mer information kring hur man ansöker, kostnader etc att skickas till dig via mail.


Vi säger redan nu ett stort TACK till dig som väljer att sponsra vår träff. Deltagarna kommer att uppskatta ditt deltagande.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© CarRoz 2012-2016